24 de juny 2018

El so de les campanes anuncia, un any més, la Festa Major.

Com ja és habitual, des de fa 18 anys, els Campaners de Reus farem sonar el campanar de forma manual i tradicional recuperant els antics tocs en motiu de la festa major. 
El dia de Sant Joan després del pregó i de la primera Tronada, celebrarem l'inici de la festa amb la versió curta del Toc General, amb totes les campanes. Aquest toc també serà l'encarregat d'acompanyar l'anada a Completes del dia 28 i la processó solemne de Sant Pere, el dia 29. 
El Toc de Festa, de 15 minuts de durada, es podrà escoltar la vigília -dia 28- (a les 9, a les 12 i a les 5) i el dia de Festa Major -dia 29- (a les 9 i a 2/4 de 6) per anunciar la festivitat i també la sortida dels gegants. Aquest toc es fa amb un alegre repic molt característic de la campana dels gegants i la Petra Clàudia.


Per la festa petita, els campaners seran els adolescents del cau.

Per segon any consecutiu, les campanes acompanyaran la cercavila del seguici petit pels carrers de Reus, i ho faran a càrrec dels adolescents del cau -d'11 a 13 anys-, anomenats Ràngers i noies Guia.

Els campaners som els agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim, dues entitats amb història a la nostra ciutat. Són entitats on l’infant i jove és el centre de l’acció educativa, i per tant, es creu necessari fer-los partícips també de la implicació a la festa major.

El "Toc de la Festa Major petita" acompanya el seguici infantil des del seu inici fins a l'entrada a plaça dels elements. Es realitza amb les campanes de Sant Pau i Misericòrdia tocant simultàniament. La campana de Sant Pau és ventada mentre la campana de Misericòrdia contribueix al toc amb un alegre repic ràpid.
Aquest toc s’inspira amb el toc de festa actual i també té algunes similituds amb els tocs festius anteriors a la guerra, especialment el toc de les processons ordinàries, o un dels fragments del toc de festa de l’època.  Es podrà escoltar el dimecres 27 de juny a partir de les 6 de la tarda.

Samarretes en venda a la botiga de la festa major

A la botiga de la Festa Major (al Centre Comercial El Pallol) hi ha a la venda les samarretes dels Campaners amb diferents colors i talles, per a tots els gustos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada