Qui som?

Els Campaners de Reus som, conjuntament, dues entitats de la ciutat:
    - Agrupament Escolta i Guia Misericòrdia
    - Agrupament Escolta i Guia MontsantCim 

Actualment els tocs de campanes els realitzem els caps (monitors), trucs (joves de 17 i 18 anys) i antics membres dels agrupaments.

Des de l'any 2000 som els Campaners de Reus, d'acord amb l'IMAC (Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus) i a partir de la voluntat de l’escoltisme de fer servei a la societat, d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-nos partícips de la festa major reusenca.
Amb el mateix objectiu, els dos agrupaments participem d'altres espais de la festa major i de la societat civil de la que en formem part.

Anteriorment es té constància que, fins el 1959, el campaner de Reus era un funcionari municipal; especialment tenint en compte la vesant civil del nostre campanar.
Després de molts anys d'haver-se perdut la figura del campaner i d'haver-se gairebé oblidat els tocs tradicionals, l'any 2000 s'acordà la recuperació dels tocs manuals de festa a càrrec d'ambdós agrupaments escoltes, passant a ser oficialment els Campaners de Reus.




VESTUARI DELS CAMPANERS:

Pel que fa a la indumentària, vestim la samarreta de campaners –verda o grana- que identifica els colors corporatius de cada agrupament, i el fulard que identifica mundialment els més de 40 milions d’escoltes i guies.
En l’escoltisme, tots els escoltes i guies tenim un fulard que ens identifica com a escoltes i alhora ens diferencia, ja que cada agrupament utilitza una combinació de colors diferents:
     - l’AEG Misericòrdia té el fulard blanc amb el ribet verd.
     - l’AEG MontsantCim té el fulard grana amb el ribet blanc.




QUÈ ÉS EL CAU?

Un agrupament escolta i guia -popularment anomenat cau- és una entitat d'educació en el lleure d'infants i joves, que eduquem mitjançant el mètode pedagògic de l'escoltisme.

Les entitats d'educació en el lleure són associacions de caràcter democràtic, formant part del teixit social del seu entorn proper i participant de la vida social i cultural de la ciutat.
Els infants i joves viuen aquest moviment participatiu des de ben petits, aprenent i coneixent el voluntariat, la implicació a la societat, el contacte generacional... Aprenen a partir de l'experiència i del que veuen fer.
Aquest és un dels trets que diferencia l'associacionisme educatiu d'altres propostes en el temps de lleure.

>> Més informació d'ambdós agrupaments.