14 de setembre 2016

Estrenem el "Toc de la festa major petita".

Serà amb alguns dels grups del cau i acompanyarà la sortida del seguici petit en ambdues festes majors.

Els campaners som els agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim, dues entitats amb història a la nostra ciutat. Som entitats on l’infant i jove és el centre de l’acció educativa, i per tant, s'ha cregut necessari fer-los partícips també de la implicació a la festa major.

El "Toc de la Festa Major petita" acompanyarà el seguici infantil des del seu inici fins a l'entrada a plaça dels elements. Atès que no hi ha constància històrica de cap toc infantil ha calgut crear-ne un de nou i per a fer-ho s'ha analitzat els antics tocs vinculats a la festa i a les processons i a partir d'aquí s'ha creat un toc nou que guardi similituds amb els tocs festius actuals però que no s'hi pugui confondre i que sigui assumible per nens/es i adolescents. També ha calgut tenir en compte la sonoritat i les característiques tècniques de les actuals campanes.

El toc, que s'estrenarà el proper divendres 23 a les 6 de la tarda, es realitzarà amb les campanes de Sant Pau i Misericòrdia tocant simultàniament. La campana de Sant Pau serà ventada mentre la campana de Misericòrdia contribuirà al toc amb un alegre repic ràpid.
Aquest toc s’inspira amb el toc de festa actual i també té algunes similituds amb els tocs festius anteriors a la guerra, especialment el toc de les processons ordinàries, o un dels fragments del toc de festa de l’època.

Pel que fa als campaners, seran diferents grups d'ambdós caus: al setembre els encarregats seran els Pioners i Caravel·les (joves de 14 a 16 anys) i per Sant Pere al juny ho faran els Ràngers i noies Guia (adolescents d'11 a 13 anys).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada