18 de juny 2016

Per Festa Major, el so de les campanes.


Com ja és habitual, des de fa 16 anys, els Campaners de Reus farem sonar el campanar de forma manual i tradicional recuperant els antics tocs en motiu de la festa major. 

El dia de Sant Joan després del pregó i de la primera Tronada, celebrarem l'inici de la festa amb la versió curta del Toc General, amb totes les campanes. Aquest toc també serà l'encarregat d'acompanyar l'anada a Completes del dia 28 i la processó solemne de Sant Pere, el dia 29. 

El Toc de Festa, de 15 minuts de durada, es podrà escoltar la vigília -dia 28- (a les 9, a les 12 i a les 5) i el dia de Festa Major -dia 29- (a les 9 i a 2/4 de 6) per anunciar la festivitat i també la sortida dels gegants. Aquest toc es fa amb un alegre repic molt característic de la campana dels gegants i la Petra Clàudia.

Els Campaners, més presents a la Festa Major.

Els Campaners també participem en altres espais de la festa: farem un equip per competir als Cóssos, aspirant a la victòria per primer cop, i també recorrerem els carrers a la cercavila del Masclet. D'altra banda, els 2 agrupaments escoltes que formem part del projecte dels campaners participem a les Barraques, potenciant el model social i participatiu de la festa.

Finalment, recordem que a la botiga de la Festa Major (enguany a la plaça del Castell) hi ha a la venda les samarretes dels Campaners en diferents colors i talles, per a tots els gustos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada