06 de juny 2016

El campanar de Reus ressonarà per la llengua catalana


Els Campaners de Reus ens adherirem el proper divendres 10 de juny al Dia de la Memòria, una iniciativa a nivell nacional que pretén recordar i homenatjar la figura del poeta i mossèn Jacint Verdaguer (1845 - 1902) en l'aniversari de la seva mort i alhora tots aquells que al llarg del temps han treballat perquè la llengua catalana ens hagi arribat amb força i vitalitat fins als nostres dies.

El divendres 10 de juny a les 7 de la tarda ressonaran simultàniament diversos campanars arreu del país. A Reus els campaners -membres dels agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim- serem els encarregats de fer sonar manualment la icona de la ciutat.

El toc elegit per a l'ocasió des del campanar reusenc és una innovació recent. Es tracta de l'anomenat 'Toc de reivindicació' i que consisteix en fer tocar la campana més petita, en representació de la veu del poble, i la més gran, perquè "és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so". Les campanes més gran i més petita són les dues de caràcter exclusivament civil, ubicades al pis superior i les més conegudes i estimades pels reusencs.

La campana més petita, de Sant Bernat o "dels gegants", serà ventada. La més gran, la Petra Clàudia, contribuirà al toc amb el seu repic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada