26 de setembre 2015

El 27S, repic general de campanes

Arran de la crida feta pel Bisbe de Solsona i fent cas a les peticions rebudes d'entitats com l'Assemblea Nacional Catalana; i d'acord amb l'Ajuntament de Reus i la Prioral de Sant Pere, els Campaners de Reus hem decidit fer un repic general de campanes el 27S a les 9 del matí des del campanar de Sant Pere per recordar a tothom que comença un dia crucial pel futur de la nostra societat; per convocar a tothom a les urnes, als col·legis electorals.
Aquesta és una iniciativa de caire nacional que seguiran nombrosos campanars arreu del país.
El bisbe solsonenc, Xavier Novell, recorda a la seva glossa que demà és "el dia més important de la nostra història com a poble" i que cal anunciar des dels campanars que "ha arribat el dia de la llibertat".

Els campaners de Reus, membres dels agrupaments escoltes MontsantCim i Misericòrdia, des de sempre rebutgem fer partidisme polític, però sí que, com a escoltes que som, ens impliquem en la nostra societat i treballem per millorar-la. 
No és el primer cop que des del campanar reusenc es fan tocs especials per un tema concret: en diverses ocasions hem fet tocs per la pau, per la llengua catalana, per la memòria històrica... i fins i tot es va anunciar la Via Catalana el 2013, que passà just al peu del campanar.

Aprofitem per a demanar a tothom que demà, 27S, vagi a votar lliurement per decidir quin ha d'ésser el futur del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada