15 de juny 2019

El so de les campanes acompanya la festa de Corpus

Enguany la celebració de Corpus i la Festa Major de Sant Pere arriben gairebé unides, provocant un gran esclat de festa, tradició i cultura popular a la nostra ciutat durant gairebé 15 dies.
Com marca la tradició, els Campaners de Reus anunciem la festa, la sortida dels gegants i acompanyem els principals moments de la celebració amb el so tradicional dels tocs manuals de campanes.

Concretament, en motiu de la festivitat de Corpus, els tocs seran:
  • Dijous 20 de juny, a les 9.30 i a les 4, Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila dels Gegants i la Mulassa.
  • Dissabte 22 de juny, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus.
  • Diumenge 23 de juny, a les 10, Toc de Festa anunciant la festivitat de Corpus i la sortida dels Gegants des de l'Ajuntament; 
    i a 2 quarts de 8 del vespre aprox, després del ball solemne curt de l'Àliga, Toc General acompanyant la professó.
Com podeu observar, enguany el toc del dijous al matí s'ha retardat mitja hora, a petició de l'ajuntament i la colla gegantera per a ajustar-se millor als horaris de la festa.


El Toc de Festa té una durada de 15 minuts i anuncia la festa i la sortida dels gegants. Es fa amb el repic a ritme constant de la Petra Clàudia, la campana més gran del nostre campanar, i amb la campana de Sant Bernat o dels Gegants, la més petita, repicant a un ritme alegre.

El Toc General, per a les grans ocasions, posant en moviment totes les campanes del campanar. 
Actualment la Petra Clàudia resta immòbil, i tan sols es pot repicar simulant-ne el moviment. La resta de campanes sí que poden ser ventades, tot i que les del pis inferior no produeixen el seu so original i tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada