24 de desembre 2018

Tocs simultanis arreu, per la Pau.

Els Campaners de Reus commemorem la Jornada Mundial per la Pau, que es celebra anualment l'1 de gener, i ho fem sumant-nos, per 5è any consecutiu, al toc per la Pau simultani a centenars de campanars d'arreu dels Països Catalans i de molts altres indrets arreu del món.
Serà el dilluns 31 de desembre a les 12 del migdia

Aquesta és una iniciativa sorgida de la mà dels Campaners de la Catedral de Tarragona fa gairebé 25 anys.
Poques hores abans d'acabar-se aquest any i donar la benvinguda al 2019, centenars de campanes d'arreu ressonaran fent un crit en pro de la Pau al món, per reclamar un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat. 

El toc que interpretarem serà el 'Toc de reivindicació' i que consisteix en fer tocar la campana més petita, "en representació de la veu del poble", i la més gran, perquè "és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so". Ambdues campanes són les de caràcter civil, ubicades al pis superior i les més conegudes i estimades pels reusencs. La campana més petita, de Sant Bernat o "dels gegants", serà ventada. La més gran, la Petra Clàudia, contribuirà al toc amb el seu repic.

Aquesta acció, a més, va lligada amb el treball que dia a dia, i especialment pels volts de nadal, fem des d'ambdós agrupaments escoltes, de conscienciació de la realitat social mundial i de treballar per la pau en els aspectes més habituals i quotidians de la nostra rutina diària. 

“La pau es construeix. La pau és procés. La pau és barreja d'imaginaris i anhels, de situacions i reptes a superar, d'experiències, valors i projectes de vida, de societat i de país. La pau té noms i significats diferents. I és la suma de tots la que ens permet avançar” * 

* Text escrit pel president de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Rafael Grasa, en ocasió del projecte “Càpsules de pau”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada