08 de juny 2017

Les Campanes acompanyaran els principals moments de la festa de Corpus


Enguany la celebració de Corpus arriba pràcticament com a primer plat de la Festa Major, ja que la setmana santa també ha arribat força tard en el calendari.
Com marca la tradició i com fem els Campaners de Reus des de fa 17 anys, anunciarem la festa, la sortida dels gegants i també acompanyarem la professó del diumenge, amb els tocs manuals de campanes.

Concretament, els reusencs podrem gaudir del so tradicional de les 4 campanes en aquests tocs:
  • Dijous 15 de juny, a les 9 i a les 4, Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila dels Gegants i la Mulassa.
  • Dissabte 17 de juny, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus.
  • Diumenge 18 de juny, a les 10, Toc de Festa anunciant la sortida dels Gegants des de l'Ajuntament; i a 2 quarts de 8 del vespre aprox, després del ball solemne curt de l'Àliga, Toc General acompanyant la professó.

El Toc de Festa té una durada de 15 minuts i anuncia la festa i la sortida dels gegants. Es fa amb el repic a ritme constant de la Petra Clàudia, la campana més gran del nostre campanar, i amb la campana de Sant Bernat o dels Gegants, la més petita, repicant a un ritme alegre.

El Toc General, per a les grans ocasions, posant en moviment totes les campanes del campanar.
Actualment la Petra Clàudia resta immòbil, i tan sols es pot repicar simulant-ne el moviment. La resta de campanes sí que poden ser ventades, tot i que les del pis inferior no produeixen el seu so original i tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada