26 de desembre 2016

Acomiadem l'any tocant per la pau al món


Els Campaners de Reus ens afegim als actes per la Jornada Mundial per la Pau, que es celebra anualment l'1 de gener, i ho fem sumant-nos a la iniciativa que ja fa més de 20 anys iniciaren els campaners de la Catedral de Tarragona.

El dia 31 de desembre al punt de les 12 del migdia centenars de campanars arreu dels Països Catalans i també a d'altres indrets repicaran alhora fent un crit en pro de la Pau al món. Les campanes del campanar de la Prioral ressonaran per reclamar un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat.

Aquesta acció, a més, va lligada amb el treball que dia a dia, i especialment pels volts de nadal, fem des d'ambdós agrupaments escoltes, de conscienciació de la realitat social mundial i de treballar per la pau en els aspectes més habituals i quotidians de la nostra rutina diària.

La pau es construeix. La pau és procés. La pau és barreja d'imaginaris i anhels, de situacions i reptes a superar, d'experiències, valors i projectes de vida, de societat i de país. La pau té noms i significats diferents. I és la suma de tots la que ens permet avançar[1] 

El toc que interpretarem serà el 'Toc de reivindicació' i que consisteix en fer tocar la campana més petita, en representació de la veu del poble, i la més gran, perquè "és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so". Ambdues campanes són les de caràcter civil, ubicades al pis superior i les més conegudes i estimades pels reusencs.
La campana més petita, de Sant Bernat o "dels gegants", serà ventada. La més gran, la Petra Clàudia, contribuirà al toc amb el seu repic.

[1] Text escrit pel president de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Rafael Grasa, en ocasió del projecte “Càpsules de pau”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada