18 de març 2016

Toc per la pau i els refugiats #BellsRingingForPeace

Seguint la crida feta des de Cervera i altres pobles de la Segarra, els campaners de Reus ens adherim a la iniciativa de fer un toc de campanes reclamant la fi de la guerra a Síria i una solució al drama dels refugiats sirians, perquè siguin acollits de forma humanitària.

Serà aquest dissabte 19 de març a la 1 del migdia, des del capdamunt del campanar de Reus.

Simultàniament també tocarà la parròquia de Sant Bernat Calbó de la nostra ciutat, en una acció amb el suport de la regidoria de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus i la Prioral de Sant Pere.

Com a escoltes que som, seguim treballant perquè totes les persones siguin tractades i considerades igual i reafirmem, més que mai, el nostre compromís amb la pau i els drets humans.
Malgrat cada dia que passa la situació dels refugiats empitjora i l’allau de persones que escapen dels conflictes creix, els governs europeus segueixen mantenint una actitud passiva.

Mentre la mar Mediterrània és cada dia una fossa comú més gran, la resposta d’Europa és reforçar la seguretat, aixecar barreres més altes i tancar fronteres, posant més l’accent en que els refugiats no arribin a casa nostra més que no hagin de deixar les seves llars. Des de l’escoltisme i el guiatge català volem que es tracti a tots els refugiats com a allò que són, persones.

Et recomanem:

Vídeo: 'We Are Scouts: From Syria to Australia' (amb subtítols en català). Dos joves escoltes sirians, ara refugiats a Austràlia, expliquen el drama humà en 1a persona.

> Comunicat de la FCEG: "L’escoltisme i el guiatge català refermen el seu compromís per la pau i els drets humans" [més informació]


ACTUALITZACIÓ:

El toc elegit per a l'ocasió ha estat inspirat en el toc usat ahir a Cervera, anomenat 'Toc de reivindicació' i que consisteix en fer tocar la campana més petita, en representació de la veu del poble, i la més gran, perquè "és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so".
En el cas reusenc, les campanes més gran i més petita són les dues de caràcter exclusivament civil, ubicades al pis superior i les més conegudes i estimades pels reusencs.
La campana més petita, de Sant Bernat o "dels gegants", ha estat ventada. La més gran, la Petra Clàudia, ha contribuït al toc amb el seu repic.

>> Recull de premsa i piulades.
>> Àlbum de fotos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada