25 de desembre 2015

Repic per la pau al món

Els Campaners de Reus celebren, per segon any consecutiu, la Jornada Mundial per la Pau, que es celebra anualment l'1 de gener, i ho fan sumant-se a la iniciativa que ja fa més de 20 anys iniciaren els campaners de la Catedral de Tarragona.

El dia 31 de desembre al punt del migdia centenars de campanars arreu dels Països Catalans i també a d'altres indrets repicaran alhora fent un crit en pro de la Pau al món
Les campanes del campanar de la Prioral ressonaran per reclamar un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat.

Aquesta acció, a més, va lligada amb el treball que dia a dia, i especialment pels volts de nadal, es fa des d'ambdós agrupaments escoltes, de conscienciació de la realitat social mundial i de treballar per la pau en els aspectes més habituals i quotidians de la nostra rutina diària.

La pau es construeix. La pau és procés. La pau és barreja d'imaginaris i anhels, de situacions i reptes a superar, d'experiències, valors i projectes de vida, de societat i de país. La pau té noms i significats diferents. I és la suma de tots la que ens permet avançar[1] 

[1] Text escrit pel president de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Rafael Grasa, en ocasió del projecte “Càpsules de pau”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada