22 de juny 2015

Per Festa Major, el so de les campanes

Com ja és habitual, des de fa 15 anys, els Campaners de Reus farem sonar el campanar de forma manual i tradicional recuperant els antics tocs en motiu de la festa major. 

El dia de Sant Joan després del pregó i de la primera Tronada, celebrarem l'inici de la festa amb el Toc General, amb totes les campanes. Aquest toc també serà l'encarregat d'acompanyar l'anada a Completes del dia 28 i la processó solemne de Sant Pere, el dia 29. 
El Toc de Festa es podrà escoltar el dia 28 (a les 9, a les 12 i a les 5) i el dia 29 (a les 9 i a 2/4 de 6) per anunciar la festivitat i també la sortida dels gegants. Aquest toc es fa amb un repic molt característic de la campana dels gegants i la Petra Clàudia.   >> més informació dels tocs <<

Els Campaners lamentem que el campanar estigui temporalment mut degut a l'avaria del rellotge electrònic soferta fa uns dies i esperem que pugui ser arreglat ben aviat. Afirmem que el so de les campanes és molt important encara avui en dia a la nostra societat. Evidentment, l'avaria electrònica no ens afecta ja que els nostres tocs són manuals i tradicionals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada