14 de juny 2015

15 anys tocant campanes

Enguany fa 15 anys que els agrupaments escoltes reusencs MontsantCim i Misericòrdia recuperàrem de l'oblit els tocs de festa del nostre campanar i des de llavors som els Campaners de Reus. 
Dissabte ho vam celebrar amb activitats per a tothom: per a la canalla vam preparar activitats per conèixer el món de la campana, com estirar la corda, penjar les campanes a cegues, muntar un retallable del campanar... I per a tothom una xerrada sobre el campanar de Reus i els tocs de campanes arreu. 

Obrí l'acte l'Ezequiel Gort -l'arxiver municipal recentment jubilat- que posà al públic en context històric. Posteriorment el Joan Velasco -cap escolta, campaner de Reus i historiador- explicà els tocs reusencs, les campanes i el seu estat de conservació i finalment el Jesús Martínez -campaner de Tarragona i educador de Còdol- comparà la forma de tocar a Catalunya amb la d'altres indrets dels Països Catalans i d'Europa i ho acompanyà amb diversos vídeos que ens mostraren la gran diversitat que hi ha arreu. 
Entre ambdós actes, hi participaren més de 150 persones. 

Per commemorar els 15 anys també posem a la venda les samarretes de les campanes, amb 4 colors: taronja i vermell (infantils) i lila i negre (adults). Es podran comprar a la botiga de la Festa Major, a l'IMAC. 

Agraïm la col·laboració de Còdol Educació i l'Ajuntament de Reus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada