29 de desembre 2014

Toquem per la Pau al món

Els Campaners de Reus es sumen al repic de campanes per la Pau al món. 
Serà el 31 de desembre al punt de les 12 del migdia.

El dia 1 de gener és la Jornada Mundial per la Pau i fa més de 20 anys els Campaners de la Catedral de Tarragona iniciaren la tradició de fer un repic general de campanes el 31 de desembre al migdia per a commemorar-ho i reclamar la Pau arreu del món. Des de llavors, diversos campanars d'arreu dels Països Catalans s'han anat sumant a la iniciativa, que fins i tot ha sortit fora del nostre país, arribant a diversos indrets de l'estat Espanyol i també a Mèxic.

Enguany la proposta ha arribat a la capital del Baix Camp i, evidentment, els Campaners han acceptat. Les campanes del campanar de la Prioral ressonaran juntament amb moltes d'altres per reclamar un món sense conflictes i on tothom pugui viure en pau i dignitat.
Concretament, aquest toc es farà amb les dues campanes del pis superior: ventant la campana dels Gegants i simulant-ho amb la Petra Clàudia, ja que aquesta tan sols pot ser repicada.

Aquesta acció, a més, va lligada amb el treball que dia a dia, i especialment pels volts de nadal, es fa des d'ambdós agrupaments escoltes, de conscienciació de la realitat social mundial i de treballar per la pau en els aspectes més habituals i quotidians del nostre dia a dia.

1 comentari: