16 de juny 2014

Anunciem el Corpus 2014

Els agrupaments escoltes Misericòrdia i MontsantCim de Reus recuperen un any més -i ja en van 15!- el toc de campanes tradicional des del campanar de Reus.

Ja tornem a tenir aquí Corpus i com cada any els Campaners de Reus fem sonar les campanes de forma tradicional per anunciar la festa.

El «Toc de Festa» es realitza amb els repics de les campanes de Sant Bernat (dels Gegants) i Petra Clàudia. Anuncia la festivitat i la sortida dels Gegants, l'Àliga i els Nanos.
El «Toc General» posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere, en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia i per anunciar l'inici de la festa després del pregó i la primera tronada. Actualment només es pot voltar la campanar dels Gegants, amb les altres tres es toca simulant el vol, ja que estan fixes i no es poden moure.

Durant la festivitat de Corpus comptem amb els següents tocs:

Dijousa les 9 i a les 16, Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila des de l'ajuntament dels Gegants i la Mulassa.
Dissabte, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festivitat de Corpus.
Diumenge, a les 10, Toc de Festa anunciant la sortida dels Gegants des de l'ajuntament; i a les 19.30 aprox, acompanyant la Professó, Toc General.

Els Tocs de Campanes els porten a terme els caps i antics membres d'ambdós agrupaments, a partir de la voluntat d'implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícips de la festa major reusenca, de la mateixa forma que participem de les Barraques i d'altres aspectes de la vida social de la ciutat.
Enguany, com a NOVETAT, estrenem presència a les xarxes socials. Podeu seguir l'actualitat dels Campaners i saber quins tocs fem i què anunciem a cada toc a través del twitter (@CampanersReus) i facebook (fb.com/CampanersdeReus).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada