24 de juny 2021

 Tocs de les festes de Sant Pere


Com és habitual, els Campaners de Reus farem sonar el campanar de forma manual i tradicional en motiu de la Festa Major de Sant Pere.

El primer toc es realitza per anunciar l'inici de la festa, tot just després del pregó i la primera Tronada, el dia 24 al vespre. Enguany tampoc hi haurà Tronada, però el campanar ressonarà igualment per donar la nova als reusencs. Interpretarem el Toc General, amb totes les campanes existents. 

El dia 27 de juny els Ràngers i les Noies Guia faran el Toc de Festa Major petita a les 6 de la tarda, tot i que aquest any tampoc podran acompanyar el seguici infantil.

El dia 28 de juny anunciarem la vigília de la festivitat interpretant el Toc de Festa a les 9 del matí, a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda. Aquests tocs no podran anar acompanyats de la sortida dels gegants i altres elements.

Enguany tampoc es podrà acompanyar l'anada i tornada de Completes, ja que no es farà la tradicional cercavila del seguici i la corporació municipal, però de manera extraordinària s'interpretarà igualment el Toc General, durant menys estona de l'habitual, de forma gairebé testimonial.

El dia 29, diada de Sant Pere, a les 9 del matí repicarem el Toc de Festa per anunciar a la ciutat que estarem de Festa Major. A la tarda també repicarem el Toc de Festa, que enguany no podrà anunciar l'anada a ofici del seguici festiu i les autoritats, i simplement anunciarà l'ofici i la festivitat de Sant Pere (per tant, canvia d'horari i enguany serà a les 18.15 h).
Després de l'ofici (aprox a les 19.30h) es realitza la tradicional professó solemne, acompanyada del Toc General. Enguany la professó serà per dins el temple i per tant, professó i Toc General tindran una durada molt més curta de l'habitual. Serà un format molt similar al que ja es va realitzar el diumenge de Corpus.

Tocs i altres actes suspesos

Tampoc podrem obrir i ensenyar el campanar a la ciutadania el matí del dia de Sant Pere, en les tradicionals visites al campanar, ja que és impossible mantenir la distància física de seguretat dins la torre.

Bona festa major a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada