08 de juny 2020

Les campanes anunciaran la festa de Corpus, com marca la tradició i malgrat la pandèmia.

La festa de Corpus ha estat tradicionalment a la ciutat de Reus l'avantsala de la Festa Major, el punt d'inici d'un mes de juny marcat per la festa i els actes al carrer. Enguany no serà així degut a la crisi sanitària però, malgrat tot, el calendari corre i la festa s'esdevé igualment.
Per aquest motiu, els campaners anunciarem a toc de campana de forma tradicional la festa de Corpus, com portem fent des que fa 20 anys vam recuperar els tocs manuals de campanes al campanar de la Prioral.
Evidentment, prendrem totes les mesures sanitàries i de protecció necessàries: limitació del nombre de campaners, ús de guants propis sense poder-los compartir i, evidentment, fent servir mascareta i mantenint la distància de seguretat sempre que sigui possible.

El toc de festa anuncia oficialment la festivitat i la vigília. Tradicionalment s’ha associat aquest toc a la sortida dels gegants, arribant-ne a canviar el motiu original. 
Enguany, degut a que no és possible la sortida dels gegants, el toc recupera el seu sentit original. 

El toc general acompanya la professó de Corpus, que té lloc el diumenge a la tarda després de l'acte religiós, aproximadament a les 19.30h. Enguany la professó es realitzarà per l'interior de la Prioral i, per tant, tant la professó com el toc duraran menys estona.

Concretament, els reusencs podran gaudir del so tradicional de les campanes els següents moments: 

- Dijous 11 de juny, a les 9.30 i a les 4, Toc de Festa anunciant el dia de Corpus. 

- Dissabte 13 de juny, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus.

- Diumenge 14 de juny, a les 10, Toc de Festa anunciant la festivitat de Corpus; i a 2 quarts de 8 del vespre aprox, Toc General acompanyant la professó.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada